Başkan Balyemez den 23 Nisan Mesajı

22-04-2017 9:00:45
Başkan Balyemez den 23 Nisan Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 97. Kuruluş Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.

Belediye Başkanımız Sertaç Balyemez'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı;

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. Yıldönümünü kutluyoruz.

23 Nisan 1920, Türk Milleti’nin kurtuluş mücadelesini örgütleyen ve yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığı tarihtir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış oldu.

Bu büyük meclis, tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Ulusu’nu zaferden zafere koşturmuş, ulus egemenliğinin hâkim olduğu konuma getirmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk böylesine önemli bir günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak çocuklarımıza armağan etmiştir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunda emeği bulunan herkesi rahmet ve minnetle anıyorum.

“Gazi” unvanı da bulunan, yönetimde millet iradesini kayıtsız şartsız üstün tutan Gazi Meclisi’mizin kuruluşu,

Ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Saygılarımla.