Başkan Balyemez den Kırkpınar Mesajı

14-07-2017 11:00:45
Başkan Balyemez den Kırkpınar Mesajı

Bu yıl 656.'sı düzenlenecek olan tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri öncesi "Pehlivanlar Diyarı" olarak anılan Büyükmandıra'nın ziraat mühendisi genç Belediye Başkanı Sertaç Balyemez mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda birlik, beraberlik ve kültürel değerler ve ata sporumuz güreşin bu topluma katmış olduğu değerlerden söz eden Balyemez'in açıklaması şu şekilde;

"Tarihi Kırkğınar Yağlı Güreşlerine giderken bu heyecanı yaşayan Büyükmandıralılar olarak biz 19 Mayıs 2017 tarihinde Geleneksel Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşlerinin  92.'sini düzenledik.

Büyükmandıra olarak kuruluşumuzda ve kurtuluşumuzda yağlı güreş her zaman önem teşkil etmiştir. Cumhuryetimizden önce Kavasoğlu İbrahim gibi Şamdancıbaşı İbrahim gibi Kel Aliço gibi Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra Kayıkçı Mustafa gibi soydaşlarımızın yağlı güreş tarihine damga vurduğu, tarihi emaneti taşıyan Büyükmandıra için tarihi Kırkpınar güreşleri her zaman farklı bir noktadadır.

Bundan sonra da Kırkpınar, Büyükmandıralılar için çok farklı olmaya devam edecektir.

UNESCO'nun 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası' olarak nitelendirip kayıt altına aldığı bu köklü ve heybetli spor etkinliğine sahip bir milletin fertleri olmak hepimizi gurulandırmaktadır.

Bizlere düşen en büyük görev de böylesine önemli ve köklü bir tarihe sahip olan yağlı güreşlerimizi küçük yaştan itibaren tüm çocuklarımıza sevdirmek ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılmasını sağlamaktır.

Bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, tarihi ve  kültürel zenginliklerini içinde barındıran Serhad Şehri Edirne'de 14-15-16 Temmuz tarihlerinde 656.sı gerçekleşecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen tüm pehlivanlarımıza başarılar diler, bu tarihi organziasyonun her noktasında görev yapan herkese görevlerinde kolaylıklar dilerim.

Pehlivanlar Diyarı Büyükamandıra Halkı ve şahsım adına 656. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin hayırlı olmasını dilerim" dedi.