Başkandan 20 Kasım Çocuk Hakları Günü Mesajı

20-11-2017 14:45:15
Başkandan 20 Kasım Çocuk Hakları Günü Mesajı

CHP'li Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, “Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Balyemez, Birleşmiş Milletler tarafından ortaya konulan ve çocuk haklarını güvence altına alan Çocuk Hakları Deklarasyonu ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin, uluslararası dayanışma ve işbirliğini gerektirdiğini belirtti.

Her iki belgenin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülke tarafından imzalanmış olmasının, geleceğe umutla ve iyimserlikle bakılmasını sağladığını ifade eden Balyemez, Bununla birlikte, dünyada açlık sınırı altında yaşam savaşımı veren çocuk sayısının çokluğu karşısında, ülkelerin ortak çabasının yeterli olup olmadığının sorgulanması gerektiğini düşünüyorum dedi.

Başkan Balyemez, dünyanın umudu diye nitelendirdiği çocukların, insanlığın geleceğini oluşturan en değerli varlık olduğunu belirtti. Başkan Balyemez, bu nedenle, çocuklara çağdaş yaşam olanakları sunmanın, onları korumanın ve en iyi biçimde yetişmelerini sağlamanın, tüm dünyanın ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu ifade etti ve insanlığın bugünüyle yarınları arasındaki en güçlü bağ olan çocukların haklarının korunarak, onlara sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu yaşanabilir bir dünyanın bırakılması, ülkelerin önemli bir sorumluluğudur dedi.

Başkan Balyemez, şunları kaydetti: Günümüzün en büyük gereksinimi olan evrensel barış, ancak çocukların sevgi ve hoşgörü anlayışı içinde yetiştirilmesiyle olanaklı kılınacaktır. Çocuklara değer verilmesi, çocuk haklarının korunmasının önem kazanarak ulusların gündeminde yer alması ve uluslararası kuruluşların bu yönde yoğun çalışma yürütmesi, insanlık adına sevindirici bir gelişmedir. Birleşmiş Milletler tarafından ortaya konulan ve çocuk haklarını güvence altına alan Çocuk Hakları Deklarasyonu ve Çocuk Hakları Sözleşmesi, uluslararası dayanışma ve işbirliğini gerektirmektedir. Özverili çabaların ürünü olan her iki belgenin Türkiyenin de aralarında bulunduğu birçok ülke tarafından imzalanmış olması, geleceğe umutla ve iyimserlikle bakmamızı sağlamaktadır. Bununla birlikte, dünyada açlık sınırı altında yaşam savaşımı veren çocuk sayısının çokluğu karşısında, ülkelerin ortak çabasının yeterli olup olmadığının sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.

Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yetiştirilmesinde gerekli kültürel, ekonomik ve sosyal tüm önlemlerin alınması, aydınlık yarınların kurulabilmesi yönünden de büyük önem taşımaktadır. Sağlık, beslenme, eğitim, barınma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra güç koşullarda yaşayan ve suça yönelen çocuklarımıza sahip çıkılarak topluma kazandırılmaları ve geleceğe hazırlanmaları birey ve toplum olarak temel görevimizdir.

Çocuk ve gençlerimizin ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, yaratıcı düşünceye sahip, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, aydın yurttaşlar olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla çabalarımız sürecektir. Sevgiyi temel alarak yürütülen tüm çabalar, çocuklarımızın korkusuz bir dünyada, kardeşçe, gelecek kaygısı taşımadan yaşamalarına katkıda bulunacaktır.