Belediye Başkanımız Sertaç Balyemez den Öğretmenler Günü Mesajı

24-11-2017 15:45:15
Belediye Başkanımız  Sertaç Balyemez den Öğretmenler Günü Mesajı

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez’in yayınlamış olduğumu mesaj;

Öğretmenlerimiz Geleceğimizdir.

Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumların en özverili ve saygıdeğer bireyleridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanını aldığı günün öğretmenlerimize armağan edilmesi, öğretmenlerimize gösterilen önemi ortaya koymaktadır.

Öğretmenlerin geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirmekte, eğitmekte ve topluma kazandırmaktaki rolü çok büyüktür.

Öğretmenler her türlü zorluğa rağmen görevlerini layıkıyla yerine getirmek için çaba göstermekten erinmeyen, çekinmeyen, cesaretle üzerine giden toplumların gizli kahramanlarıdır.

Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” anlayışından,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz millet adını alma yeteneği kazanamamıştır”  anlayışları öğretmenlerimizin ne kadar önemli ve kutsal bir noktada olduğunun göstergesidir.

Bir öğretmen çocuğu olarak Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, hayatlarını kaybetmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor,  ömürlerini çocukların eğitimine adayan, öğretmenliği sadece bir meslek olarak görmeyip, kutsal bir görev olduğunu benimseyen emekli öğretmenlerimizden şu anda sınıflarında ders verme heyecanı içerisinde olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmeler Gününü kutlarım.

Sertaç BALYEMEZ
Büyükmandıra Belediye Başkanı