Büyükmandıra Belediyesi'nden Aşure Etkinliği

04-10-2017 17:30:30
Büyükmandıra Belediyesi\'nden Aşure Etkinliği

Muharrem ayı vesilesiyle Büyükmandıra Belediyesi aşure etkinliği düzenledi.

Beldenin daimi pazar yerinde gerçekleşen aşure etkinliğine Büyükmandıra ve çevre köylerden gelen halk büyük ilgi gösterdi.

Gerçekleşen etkinliğe Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Garnizon Komutanı Coşkun Önal, Babaeski İlçe Eminiyet Müdürü Hakan Hatip, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Kahraman Tokat, İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş ile Bulgaristan Göçmenleri Derneği, Balkan Göçmenleri Derneği, Cem Vakfı Babaeski Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şubesi yanı sıra Babaeski İlçesinin önde gelen değerli isimleri ve muhtarlar da katılım sağladı.

Kazanlarda kaynatılan aşure ikramı saat: 10'dan itibaren dağıtılmaya başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükmanıdıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez şu açıklamalarda bulundu; "Muharem Ayı vesilesiyle bu yıl üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz ameşure etkinliğimize gelen tüm misafirlerimizi ve halkımızı Büyükmandıra'da ağırlamaktan onur duyduk.

Dün geceden beri aşuremizi kazanlarımızda kaynattık. Bugün burada halkımızla, gelen misafirlerimizle birlikte kaynatmış olduğumuz aşuremizi hep birlikte yedik. Buraya gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Göreve gelmiş olduğumuz ilk yıldan itibaren Muharrem Ayımıza ve bu aydaki aşure etkinliğimize büyük özen göstermeye devam ediyoruz. Aşurenin sadece bir yemek olmadığını aynı zamanda birlik, beraberlik ve bereketin sembolü olduğunu çok iyi biliyoruz. Her zaman bu anlayışı benimseyen ve bu anlayışı herkese anlatmaya çalışan biri olarak, bundan sonra da Muharrem Ayında aşure etkinliklerimize ayrı bir önem vererek organize etmeye devam edeceğiz.

Muharrem ayında tutulan oruçları ve yapılan tüm ibadetleri Allah kabul etsin" dedi.