Büyükmandıra'da Uluslararası Düzeyde Kurtuluş Bayramı

09-11-2017 17:15:30
Büyükmandıra\'da Uluslararası Düzeyde Kurtuluş Bayramı

9 Kasım 1922 tarihinde işgal kuvvetlerine karşı büyük bir savunma yapan Trakya Halkı, kahraman Türk Ordusuyla birlikte bölgemizi ve yurdumuzu istila etmek isteyen düşmanlarımıza karşı kahramanlık örneği göstererek def etmiştir.

Destansı kahramanlık öykülerinin bir kez yazıldığı bu toprakların emektar, cefakar ve vefakar Trakya Halkı bağımsızlığımızın kazanılmasında büyük rol oynamıştır.

Trakya'nın çeşitli yerlerinde coşkulu ve duygulu bir şekilde kutlanan kurtuluş bayramlarının bu yıl 95.'si kutlanıyor...

Bu kutlamaların en anlamlı ve coşkulu kutlamalarının olduğu yerlerden biri de Büyükmandıra Beldesi.

Büyükmandıra Belediyesi, Beldenin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü bu yıl uluslararası düzeyde kutladı.

Bulgaristan Haskova İli Lyubimets Kasabası'ndan gelen dans ekibi ve Bosna Hersek asıllı İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Folklor Ekibinin Büyükmandıra Belediyesi için özel olarak hazırladığı halk oyunları Büyükmandıra Meydanı'nda sergilendi.

Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin'in, Milletvekilleri Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğu'nun, Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Alpullu Belediye Başkanın da katıldığı kurtuluş bayramı törenleri coşkulu bir kalabalıkla birlikte kutlandı.

Büyükmandıra'nın 95. Kurtuluş Bayramı münasebetiyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Sertaç Balyemez şunları söyledi;

"Her geçtiğimiz yıl bir önceki yıllara göre daha farklı daha özel kurtuluş bayramı etkinliği organize etmeye çalışıyoruz. Bu yıl kutlamalarımızı yurt dışından gelen ekiplerimizle birlikte daha da zenginleştirdik.

Kurtuluş Bayramımız Büyükmandıra'mız için çok önemlidir. 95 yıldır bu topraklarda huzur içerisinde yaşan bizler, bağımsızlığın ve kurtuluşun ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bizler Büyükmandıralılar olarak çok iyi biliyoruz ki,

9 Kasım 1922 tarihinde sadece bir mücadele ve direniş gösterilmemiştir.

Aynı zamanda milli mücadelemize de büyük bir katkı sağlanmıştır.

Geçmişte dedelerimizin canı pahasına savundukları bu topraklar bugün bizlere emanettir.

Bizler bu emanetimizi kanımızın son damlasına kadar koruyacağımıza ve savunacağımıza ant içtik.

Yurdumuzu düşmanlardan kurtarıp 95 yıldır bize bu mutluluğu yaşatan,

Vatan semalarında ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmamıza vesile olan,

Bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelemize katkı sağlayan tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor,

9 Kasım Büyükmandıra’mızın Kurtuluş Bayramını kutluyorum" dedi.

Coşkulu gerçekleşen tören sonrası bando ekibinin geçidi ve Avcılık - Atıcılık Derneği mensuplarının fişek atışları heyecanlı anlar yaşattı.