Büyükmandıra Finali Kırkpınar Finali Oldu

17-07-2017 8:45:30
Büyükmandıra Finali Kırkpınar Finali Oldu

14-15-16 Temmuz tarihlerinde 656.'sı düzenlenen tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri 16 Temmuz Pazar günü finali yapılan Başpehlivanlık final müsabakasının ardından tamamlandı.

Tabiri yerindeyse kıran kırana gerçekleşen güreşlerin finali İsmail Balaban ile Orhan Okulu arasında gerçekleşti. Heyecan verici finalin ardından rakibi Orhan Okulu'yu yenme başarısı gösteren İsmail Balaban 656. Tarihi Kırkpınar'ın 1.'si olarak 2017 yılı Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı oldu.

Orhan Okulu - İsmail Balaban finali Kırkpınar'dan önce Büyükmandıra Er Meydanı'nda yaşanmıştı.

Bu yıl 19 Mayıs'ta  92.'si düzenlenen Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşlerinde heyecan dolu güreş müsabakaları çıkaran Balaban ve Okulu erken finalini Büyükmandıra'da gerçekleştirdikten sonra aynı finali dün de Kırkpınar'da yaşadı.

Son dört yıldır Büyükmandıra Er Meydanı'na davet edilen tüm başğehlivanların mutlaka Kırkpınar'da kürsü alması dikkatlerden kaçmıyor. Yağlı güreşlere büyük önem gösteren Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, bundan sonra da aynı hassasiyette bulunarak Kırkpınar'ın başarılı güreşçilerinin Büyükmandıra'da kol bağlayacağını söyledi.