Gençlerimize Asker Düğünü Gerçekleştirdik

28-01-2018 9:15:30
Gençlerimize Asker Düğünü Gerçekleştirdik

Büyükmandıra Belediyesi askere gidecek olan gençlere asker düğünü gerçekleştirdi.

Türkiye'nin farklı yerlerinde çeşitli programlarla asker düğünü geleneğini sürdüren farklı kültürel yapılar mevcut.

Trakya bu mevcut yapıların içerisinde çok farklı bir şekilde asker uğurlama geleneğine devam ediyor.

Bu geleneği sürdüren ve gençlere asker düğünü yapan Büyükmandıra Belediyesi, beldedeki tüm halkı birlik ve bütünlük içerisinde gençlerle birlikte olmayı başarmaya devam devam ediyor.

27 Ocak Cumartesi günü Büyükmandıra Belediyesi Kültür Park'ta gerçekleşen asker düğününe halkın rağbeti de büyüktü. Beldeden toplamda dört gencin askere uğurlanacağı gecede zaman zaman duygulu anlar zaman zaman eğlenceli anlar yaşandı.

Asker düğünü ile ilgili konuşan Büyükandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez şunları söyledi;

"Beldemizden bu gece 98/1 tertip askere gidecek olan dört gencimiz için toplandık. Biz Büyükmandıra Belediyesi olarak bir tane gencimiz gelip bize askere gideceğim, asker düğünü organize eder misiniz dese biz yine o gencimizi için de asker düğünümüzü gerçekleştiririz.

Asker ocağı hepimiz için önemlidir. Askerlik kavramı hepimizin hassasiyetle karşıladığı çok önemli bir meseledir.

Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınır ötesi operasyonda, başta komutanlarımız olmak üzere askeri personelimize sonsuz başarılar diliyor, kendilerini sonsuz olarak desteklediğimizi bir kez daha vurguluyorum.

Tüm askerlerimize temenni ettiğimi gibi Büyükmandıra'mzıdan asker ocağına uğurlayacağımız askerlerimiz de hayırlısı gidip hayırlısıyla evlerine geri dönsünler istiyoruz" dedi.

...